Наставникът на Локомотив София Диян Петков остана доволен след успеха с 2:0 над Академик София в мача от 23-ия кръг в А група. Петков сподели, че има напрежение в тима по време на мачовете, заради големите очаквания за класиране в Лига Европа.

“Мисля, че всеки трябва да се труди, за да спечели мачовете си. Беше трудно да се преодолеят играчите на Академик, защото се бяха затворили. Продължаваме да имаме притеснения при подаването на топката, получава се брак. Но от старанието не мога да се оплача. Времето може би е оправдание за бавното темпо на играта, в последните дни стана по-топло. А и играхме в 15:00 часа, което много рядко ни се случва”, коментира Петков.

“Локо Сф малко му тегнат нещата, които се пишат за тази квота за Европа. Това създава напрежение. В тренировъчния процес обаче има настроение. Но по време на мачовете, може би напрежението тегне над момчетата”, добави специалистът.

“Ако ние се класираме за Лига Европа, трябва да се вземат поне 4-5 футболиста. Мисля, че и другите тимове, които се борят с нас за Лига Европа, трябва а направят същото. Ние сме длъжни да атакуваме местата за Лига Европа, но трябва да се успокоят момчетата”, каза още наставникът на Локомотив София.