Отборът на Нафтекс деца, родени през 1993 година с треньор Владо Стоянов се класира на финала за купата на страната, след победа над Литекс с 4:3. Двубоят се игра в Поморие на новия супермодерен стадион с изкуствено покритие пред повече от 350 зрители.

Началото бе за домакините, които още в 7-та минута поведоха след гол на Виктор Димитров (син на треньора Димитър Димитров – Херо). Гостите обаче преодоляха бързо първоначалното смущение и отвърнаха с три бързи гола, единият след спорна дузпа и поведоха с 3:1. При този резултат завърши първото полувреме на мача.

Втората част бе изцяло за възпитаниците на Владо Стоянов, които притиснаха съперника в неговата половина и атакуваха непрестанно, под окуражаващата подкрепа на своите фенове, дошли от Бургас и Поморие да изгледат двубоя.

След няколко пропуска и два удара в гредите домакините направиха голова серия от три безответни попадения чрез Денис Тодоров, Красимир Тончев и Иво Чонгарски и ликуваха с крайното 4:3 в своя полза.

Така „Нафтекс” очаква своя съперник за финала, който е идната седмица и ще бъде определен от победителя в двубоя между Видима – Раковски и Ботев 2002 (Пловдив).

Утре от 15 часа в Пловдив е полуфиналният двубой между отборите на Марица и Нафтекс юноши старша възраст с треньор Атанас Димов, а в четвъртък в Българово от 11 часа ще се срещнат отборите на Нафтекс – родени 1991 година с треньор Димчо Ненов и Славия.

Победителите в тези двубои ще определят кои от тях ще играят финал за Купата.