Този уикенд (02 и 03 август) на стадион „Христо Ботев“ (изкуствен терен) в Габрово ще се играят мачовете от последния регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2013 за града домакин, Севлиево, Ловеч и региона. Официалният старт в петък ще бъде даден от кмета на Община Габрово г-жа Таня Христова в 18:00 часа. Веднага след церемонията по откриването в традиционния демонстративен мач един срещу друг ще се изправят дамски и мъжки тим на Община Габрово, като капитан на дамите ще бъде лично градоначалникът на Габрово.

Двата отбора финалисти, които ще продължат в битката за Рио, ще се изправят един срещу друг от 18:30 часа в съботния ден. Купата ще бъде връчена на регионалния шампион малко след 19:00 часа, а веднага след церемонията по награждаването организаторите на най-големия и вълнуващ футболен турнир за непрофесионалисти в България са подготвили специална изненада за всички фенове – концерт на рокаджиите от D2.

Точно 32 отбора от региона се класираха за полуфиналната фаза на Фен Купа в региона. В петък и събота всеки тим ще играе по минимум три мача, тъй като за първа година схемата на регионалните полуфинали започва с групова фаза, вместо с познатите до момента директни елиминации. Най-добрите два отбора от всяка от 8-те групи ще се класират напред по пътя към регионалната Фен Купа, а голяма част от мачовете на стадион „Христо Ботев” ще бъдат на осветление и „приятелите от квартала” ще могат да покажат най-доброто от себе си без да се налага да се борят с летните жеги.

В тазгодишното издание на турнира залогът пред „приятелите от квартала” е впечатляващ – голямата награда за шампионите на Kamenitza Фен Купа е незабравимо пътуване до Рио де Жанейро и посещение на мач на култовия стадион Маракана още тази есен. За първи път в историята на турнира голямата награда ще могат да спечелят и феновете на стадионите. Един късметлия ще отпътува към Бразилия заедно с шампионите, като ще може да вземе със себе си и двама свои приятели. Всеки желаещ да стигне до Маракана, може да участва в специалната игра „Извърви пътя към Маракана”, която също ще бъде част от програмата на Kamenitza Фен Купа 2013 на стадион „Христо Ботев” в Габрово и ще даде последен шанс на желаещите да придружат шампионите на горещия пясък на Копакабана.

Ето и акцентите в програмата за футболната фиеста на стадион „Христо Ботев“:

Петък, 02 август

17:30 – 23:30 ч. – мачове от програмата на турнира – групова фаза

18:00 – 22:00 ч. – серия атрактивни игри на Kamenitza Фен Купа и партньорите на турнира

18:00 ч. – официално откриване с участието на кмета на Община Габрово Таня Христова и водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев; веднага след откриването ще се проведе демонстративен мач между мъжки и дамски отбор на местната власт;

 

Събота, 03 август

12:00 – 19:00 ч. – мачове от програмата на турнира

12:00 – 16:00 ч. – допълнителни серии на игрите

17:00 ч. – финал на „Точен шут”

18:00 ч. – томболи за допълнителни награди на партньорите на Kamenitza Фен Купа

18:30 ч. – финален мач за излъчване на регионалния победител

19:15 ч. – церемония по награждаване и закриване

19:30 ч. – концерт на D2