Васил Божков е давал много повече пари за реклама в NOVA при предишните собственици на телевизията. Тогава обаче той не се е оплакал, че е рекетиран, а сега го твърди за много по-малка сума. Това е написал в личния си профил във Фейсбук балагоделелят на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов по повод "паметната бележка", публикувана сутринта от обвиняемия хазартен бос.

"Да помислим малко трезво : Черепа е плащал на Шведите в НОВА по 30 млн годишно за реклама ( заедно с тези 5 на Дидие примерно). Такаааа, идват новите собственици, сядат, договарят се за същата реклама да плаща 20 млн и сега Черепа казва, че е рекетиран??? Защо? Сигурно НОВА ТВ трябва да плаща на Черепа, че го рекламира", коментира Найденов. В друг пост той се възмущава: "Договорка между две частни фирми за реклама и при спзване законите на Република България се изкарва като рекет, като само преди година си плащал за същата реклама с 30 % повече .... ".

Цветомир Найденов, който е основен свидетел по второто разследване срещу участието на Божков в ОПГ за насилствени действия, открива в текста на огласената от обвиняемия хазартен бос "паметна бележка" сутринта доказателство, че е бил на мушката му. Именно и за това е сигналът му в прокуратурата - за заплаха с убийство за него и брат му".