Станаха ясни важни детайли около зимната подготовка на ЦСКА. Както се знаеше предварително „червените” ще проведат втората част от тренировките си за пролетния дял на първенството в турския курорт Анталия. Там играчите на Любослав Пенев ще бъдат от 1 до 14 февруари. Все още обаче не е ясно, къде ще се проведе първата половина на подготовката, като почти сигурно отпада варианта това да бъде в чужбина.

В Турция по програма ЦСКА е запланувал четири контроли. Най-сериозната безспорно ще бъде срещу руския вицешампион Спартак Москва. В завършилото наскоро издание на Премиер лигата на Русия, московчани извоюваха второто място и съответно директно участие в Шампионска лига.

Другият любопитен спаринг ще бъде срещу настоящия шампион на Словакия Слован Братислава. Отборът стана категоричен първенец миналия сезон, а в момента е на второ място в местното първенство изоставайки само на точка от Жилина.

Останалите два мача на ЦСКА в Анталия ще бъдат срещу украинския Днипро и австрийски Аустрия Кернтен. Любопитното е, че в началото на юли, по време на лятната си подготовка в Австрия, „червените” се срещнаха с тима от Кернтен. Мачът бе спечелен от домакините с 1:0 с ранен гол още в третата минута.