Четвъртата позиция в крайното класиране може да се окаже „куха” за Европа, осъзнаха водещите ни тимове след изиграването на четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Така, ако някой измежду Берое и Локо Пд спечели втория по важност турнир у нас, останалият четвърти в подреждането тим от първенството ни ще остане без виза за Европа. Нещо повече – ако най-вероятният шампион Левски стигне до финал за купата срещу Локо Пд или Берое, то отново четвъртото място в А група ще се окаже безполезно. Да не говорим, че дори да се класираш за УЕФА като четвърти, това те праща на първи предварителен кръг в турнира още на 19 юли, докато останалите стартират в средата на август. Така е по новия регламент.

От това следват две неща. Първо, освен битка за титлата, се очертава и трибой между Локо Сф, ЦСКА и Литекс за избягване на четвъртата позиция. И второ, още жребият за полуфиналите в турнира за Купата на България ще се окаже изключително важен, да не говорим за самите мачове и за финала на 9 май.

Ако питате тимовете от челната четворка какъв е най-благоприятният вариант за финал за купата, отговорът би бил Левски – Литекс. Всеки друг сблъсък би държал в напрежение до последно водещите ни отбори, или поне един от тях.