Защитникът на Черноморец (Бургас) Енис Хайри пристигна днес на проби в германския втородивизионен тим Инголщат в трети опит през това лято да си намери отбор извън България, научи БТА.

Хайри ще изкара проби поне до 31-и август, след което се надява, че треньорът Бено Мьолман ще го хареса и одобри. Германецът с тунизийски паспорт Хайри има договор с Черноморец до юни 2012-а година и в баварския град смятат, че ще се стигне лесно до трансфера му. Така акулите могат да вземат единствено сега пари за него със сигурност, тъй като през зимния трансферен период той може да подпише предварителен договор с всеки избран от него играч и този договор да влезе в сила от юли идната година.

Енис Хайри беше един от любимците не предишния старши треньор на Черноморец Красимир Балъков. Той всъщност беше и един от малкото играчи на Балъков под 30-години и във възраст, подходяща за трансфер.

Преди това той ходи още един път на проби в Германия, но не го харесаха в Щутгарт, както и не беше одобрен в украинския Таврия (Симферопол).