След като изръшкахме цяла Европа за съдии, стигнахме до Люксембург…Нормално, какво ли си викат хората по Европата – аман от тези българи! Подлудиха ни със заявките си за рефери тази пролет. То не бяха немци, австрийци, швейцарци, португалци, континентът свърши…

Впрочем, не е свършил, дами и господа. Има и по-малки държавици от Люксембург и по-дребни страни-джуджета. Тук изобщо не говоря за жизнения им стандарт, защото Люксембург е №1. Но какви ли яки и качествени дербита е свирил реферът, назначен от БФС за Локо Сф – Литекс. Примерно, Дюделанж – Жьонес и подобни мега-сблъсъци от люксембургското първенство. Видяхме топрефера им Ален Хамер на мача Севиля – Тотнъм как се изложи с отсъждането на несъществуваща дузпа и с още куп глупави отсъждания. А какво остава за този господин – как му беше името, а-ааа Люк Вилмес.

Така че нашите клубове няма от какво да се плашат. Страните в Европа са много, ще ни стигнат до края на сезона за избор на съдии. Чакаме арбитри от Лихтенщайн, Андора, Монако, Сан Марино, Фарьорските о-ви, Малта, ако се наложи дори от Ватикана ще помогнат. А като свършат реферите на нашия континент и няма повече откъде да внасяме, ще погледнем към Африка, Азия, Австралия и Океания.

Зер, и там се играе футбол, нали!