Българският „Отбор на надеждата записа пет победи в петте си мача от селекционния турнир, целящ да определи играчите, които ще представят Англия на световното първенство в Мексико Сити през октомври тази година.

Състезанието се проведе вчера на тренировъчната база на Манчестър Юнайтед в Карингтън, където българските национали провеждат тренировъчен лагер, организиран и финансиран от генералния им „Globul”.

„Отбор на надеждата” спечели двубоите си с 2:0, 5:3, 3:1, 4:2 и 6:2. Срещите се проведоха на терени с размера на игрищата за стрийт футбол, на които ще се играе и Световното първенство. Те са с дължина 22 метра и широчина 16 метра. Всеки тим разполагаше на терена с трима полеви играчи и един вратар.

По-рано вчера жребият за Мондиал 2012 г. противопостави българските национали срещу тима на Англия в група Е на състезанието, където са още съставите на Русия, Германия, Франция и Хонг Конг.

След края на турнира в сряда играчите си направиха обща снимка с легендата на Юнайтед Брайън МакКлеър, който понастоящем е директор на детско-юношеската школа на червените дяволи.

Същевременно „Отбор на надеждата” проведе практически занимания със специалисти от ДЮШ на Ман Юнайтед, а неговите треньори Методи Здравков, Кирил Кюлев и Шегън Филипс преминаха през теоритично обучение.

Предвижда се днес българските национали да посетят също стадион Олд Трафорд и музея на Манчестър Юнайтед благодарение на подкрепата на спонсора си  „Globul”..

Българският Отбор на надеждата с 5 победи в 5 мача в базата на Ман Юнайтед