Националният отбор на България ще изиграе следващите си две квалификации за FIFAe Nations Series с нов състезател. Новината се очакваше, след като Димитър Досев отказа да представя страната ни в квалификационните срещи, които предстоят с Шотландия, Казахстан, Словакия и Хърватия. За тези двубои, както и за мачовете през март, към състава на „лъвовете“ ще се присъедини един от финалистите на eFirst League 17-годишният Петър “hxknz” Камбуров. Той заедно със Стефан Чечи, Илия Стоянов и Иван “DrNightWatch” Чуров започват на 26-ти януари с мач срещу Казахстан.

Селекционерът Томас Конов сподели, че е отправил поканата си именно към Камбуров, защото е „млад, с добри представяния и много мотивиран да помогне развитието на националния отбор“.

На практика това е и първата новост в състава, който Конов пое в началото на декември. Той иска да види представянето на отбора в следващите две квалификации и тогава евентуално да се мисли за промени. „Поставени цели за квалификациите нямаме, но лично аз се надявам да видим добра игра, добър колектив и да се преборим за едно от първите две места в групата“, сподели пред Gong.bg наставникът.