С група от 18 футболисти отборът на Ботев Пд отпътува за София, къде утре ще изиграе домакинския си мач от 13-ия кръг на първенството срещу Спортист (Своге). „Канарчетата” изтърпяват наказание от 2 срещи лишаване от домакинство.

В разширения състав на Енрико Пичони не попаднаха контузените Ален Карлет и Джилберто Дзанолети, както и наказаният Димитър Витанов. За сметка на това за първи път в групата попаднаха Иларио Лана и Алфред Мапока, които бяха уредени с картотеки.

„Жълто-черните” ще трябва да платят 4800 лева наем на ст. „Българска армия” и 2500 лева на полицията за охрана на мача. 44 служители на реда ще се грижат за спокойното протичане на двубоя.

В същото време в Ботев Пд пристигна пореден чужденец. Това е бразилският нападател Алешандре да Силва Сердейра. 29-годишният е бивш играч на Вашко да Гама, има и 6 мача с екипа на шотландският Дънди Юн. Висок е 184 см и тежи 84 кг. Сердейра има португалски паспорт и ако остане при „канарчетата” няма да заеме място на чужденец.

Ето групата на Ботев Пд за мача утре:

Лука Бриньоли, Румен Попов, Фабио Тинаци, Густав Бахойен, Даниел Ола, Черо Сириняно, Алберто Ребека, Иларио Лана, Максимилиано Брици, Емануеле Морини, Алфред Мапока, Чудомир Григоров, Васил Василев, Петко Василев, Марко Ди Паоло, Васил Кочев, Марко Д’Арженио и Иван Караманов.