В официалната страница на ЦСКА бе публикувано интервю с боса на „армейците“ Димитър Борисов.

В Gong.bg пускаме интервюто без редакторска намеса:

Г-н Борисов, как ще коментирате решението на БФС относно вашите футболисти Румен Трифонов, Тодор Янчев и Костадин Стоянов да не играят срещу Локомотив (Пловдив)?

- Как да го коментирам. Смешно, некомпетентно, непрофесионално. Футболистите изтърпяха своите наказания, а БФС самосиндикално им ги увеличава. Това е тотална подигравка с ЦСКА. Подигравка с Тошко Янчев, който е легенда на клуба. Имам чувството, че във футболния съюз ги е страх случайно ЦСКА да не бие в Пловдив. Май правят всичко възможно това да не се случи.

Кои са тези някои, които работят срещу ЦСКА? Посочете имена?

- Изпълнителният директор Борислав Попов и председателят на ДК Юрий Кучев. Крайно време е да се разбере БФС съюз на всички клубове ли е или само на определени. А специално за тези двамата ще си позволя да дам няколко съвета. Кучев твърди, че бил някакво "светило" в правото. Не знам какво светило е, но поне девет негови становища сме оборили в съда. Нямам представа какво преподава на студентите си, но май само им губи времето. Не знам защо изобщо ходят при него. Попов няма какво да го коментирам. Първо нека спре да си връзва шала гейски, защото накрая ще му подаря вазелин.

Не са ли малко остри думите ви?

- А не е ли малко нагло така да разиграват легенда като Тошко Янчев. Можел да играе, но не трябвало ЦСКА да иска възстановяване на правата му, а самият той. Пълни глупости, с които нарочно ни пречат.

Сега с кои футболисти ще играете в Пловдив? Нали знаете, че нито един тим не е спечелил там през този сезон?

- С Карачанаков, Владко Иванов, Костов, Грънчов. С тях ще играем. С младите момчета. Питайте Стойчо. Той най-добре знае кого ще пусне, но май няма много голям избор. Друго щеше да е ако можеше да разчита и на Анисе, Тошко Янчев, Трифонов, Стоянов.

Преди няколко дни дадохте пресконференция, на която казахте, че президентът на БФС Борислав Михайлов не е виновен за нищо. Сега как мислите?

- Ако не са виновни Кучев и Попов, значи виновникът е той. Крайно време е да разбере, че е президент на всички клубове. Ще му припомня, че след година има конгрес, а "Титан" има много повече регионални представителства и офиси от БФС.

Какво значи това на разбираем език?

- Значи, че имаме структори в цялата страна и ако продължават да ни мачкат, трябва да се защитим по някакъв начин. Знаете кои клубове печелят конгреси. На президента на БФС само ще кажа: "Михайлов, внимавай! Не ни принуждавай дни преди конгреса да станем спонсори на над 48 клуба от "Б" окръжна, "А" окръжна и "В" групите!

Това значи ли, че ЦСКА ще е против Борислав Михайлов на следващ конгрес?

- Нищо не значи. Само казвам, че повече няма да търпим да ни мачкат.

Той е член на Изпълкома на УЕФА. Не ви ли е страх от този факт?

- Не виждам причина да ни е страх. УЕФА защитава еднакво всички клубове.

Вярно ли е, че Боби Михайлов на няколко пъти ви е спасявал лиценза?

- Абсолютна лъжа. Не знам кой пуска такива слухове. Всички виждат как БФС "помага" на ЦСКА. А конкретно за лицензите, някой ден мога да разкрия повече подробности и по този тема, но не сега. Доста неща, не само за ЦСКА, не се знаят. Аз само ще кажа, че нашият клуб няма нито стотинка задължение към държавните институции, което е решаващо за лиценза на всеки един отбор.

Да смятаме ли, че вече има човек, който определени клубове подготвят за поста на Михайлов?

- Не коментирам тази тема. В България има много достойни хора за този пост.