Министър председателят Бойко Борисов изигра цял мач при победата на отбора му Витоша Бистрица в мача срещу ветераните на Марек в Дупница, съобщи БГНЕС.

Отборът на премиера, играл цял мач като ляво крило, победи с лекота с 3:1 в полуфиналния мач за първенството на ветераните, играл се на стадион Бончук на днешния празник на град Дупница.

Заради този факт, и най-вече заради това, че Борисов осигури спонсор на закъсалия финансово Марек, треньорът Сашо Паргов подари на премиера, играл с № 13 на гърба, икона на Свети Иван Рилски.

Бившата легенда на Марек дари Бойко Борисов с фланелката си под №7, под който номер игра в най-славните години на отбора. Третият дар за премиера футболист бе фланелка с името му и номер 13, но в цветовете на Марек.

Премиерът изкара целия мач на ходом, в началото пасовете хич не му вървяха, от 5 сбърка 5, но пък след това изведе съотборник, който излъга вратаря на Марек и отбеляза, фиксирайки крайното 1:3.

След паса за гола Борисов се отпуши, подаде и хитър пас с петичка, но твърдо бягаше от единоборствата с наколенка на десния крак. В интерес на истината марекчани хич не се натягаха, макар, че бяха загубили първия мач с минималното 1:2.