Изпълнителният директор на Черноморец Фреди Бобич говори за работата си в клуба, който в момента е лидер в А група, като обяви, че Орлин Старокин не се продава. Бобич, който бе на пресконференцията преди мача с Миньор Перник заедно с наставника Красимир Балъков, разкри, че програмата за зимната подготовка вече е напълно готова.


Ето какво каза Фреди Бобич :

„Напоследък доста питат какво се е променило в Черноморец. Първо искам да говоря за нашия кампус, който се строи в момента. Работният процес върви много бързо. Нещата, които ремонтираме и монтираме на стадиона, са почти завършени. Феншопът ще бъде готов до две седмици, дори феновете по собствена инициатива и с помощта на клуба, отвориха едно бистро в центъра на града.

Взехме и нови служители в клуба, и виждаме, че организацията върви още по-добре. Много съм доволен от начина, по който вече започваме да работим и колко добре комуникираме за изграждането на бъдещето на клуба.

Програмата за зимната подготовка е ясна. Започваме на 10-и и първият етап ще бъде в България, ще се води по нов метод, който ще бъде доста интересен за играчите. След това ще се готвим в Поморие и заминаваме за две седмици за Анталия. Накрая ще бъдем още една седмица в Бургас.

Костадин Дяков и Марсио Нуньо преподписаха своите договори и ще бъдат в клуба до 2013 година.


Няма сума в момента, която да ни накара да продадем Орлин Старокин, защото той е важен за нас, а и той все още не е готов за един толкова висок скок. Не мислим за преминаване в друг клуб, защото имаме нашите цели и си ги преследваме.

Пускаме играчи като Стоймирович и Дяков, за да видим колко са напреднали, да видим как ще реагират и за да получим обратна връзка, добре е, когато от там ни казват, че футболистите ни са добре подготвени.

Гледаме всички мачове от българското първенство и играчите, които ни харесат остават в нашите списъци, но със сигурност няма да кажем кои са те.

Със сигурност от позицията, която заемам, имам право да говоря и за съдийството – точно и на място, без да влизам в полемики. Такива дискусии има навсякъде по света. Искаме лигата да е по-конкурентна и по-квалифицирана. Тази критика трябва да се приема и да се направят изводи, да се седне заедно и тази критика да доведе до по-добри резултати в бъдеще.

Стигнахме доста по-напред, откакто дойдохме тук с Красимир Балъков. Много съм доволен как се развиват нещата във всички области на нашата организация и ще работим, за да напредваме още повече."