Изпълнителният директор на Черноморец Бургас Фреди Бобич откри новия фен шоп на клуба днес. Прерязването на лентата не беше помрачено от счупено стъкло в нощта преди церемонията. Вандалският акт се случва за трети път, но последствия за извършителите няма, въпреки че в полицията разполагат със записи от охранителните камери. В клуба все пак продължават да се надяват, органите на реда да си свършат работата.

„Явно още не сме влезли в Европа, щом се случват подобни неща. В България като започне да се гради нещо значимо, пламва завист и злоба. Нищо обаче няма да ни спре, а напротив - ще ни мотивира и амбицира да завършим започнатия проект”, коментира мениджърът на тима Красимир Балъков.



„Фен шопът е първата важна стъпка за постигане на здрава сплав между отбора и феновете”, заяви Фреди Бобич след откриването. Той посочи още, че специален фен мобил ще обикаля из града, за да рекламира стоките, а съвсем скоро ще може да се пазарува и по интернет през официалния сайт на клуба.

Първият по рода си магазин, специализиран за футболни фенове, предлага пълната палитра с артикули на Черноморец. Фен шопът е зареден с богата гама спортни стоки, произведени от лидера в бранша „Пума”. Фирмата е спонсор и официален доставчик на бургаския клуб.

Фен шопът предлага също детски и дамски стоки, чийто асортимент ще се разширява в бъдеще. Магазинът ще работи в три дни от седмицата – понеделник, сряда и петък от 10 до 18 ч, както и в дните, когато има мачове на „Лазур” - два часа преди началния съдийски сигнал и два часа след последния.

Първият клиент след официалното откриване на фен шопа днес стана спортният редактор от вестник „24 часа” Велизар Маджаров, който си купи синя фланелка на Черноморец Бургас.