Националът Благо Георгиев от вчера се премести от хотела, където бе с Терек Грозни в хотела, където е Славия. Утре той пътува с останалите национали, които са тук, за Женева, където националния тим играе контрола с Швейцария.

Благо Георгиев се чувства добре, игра в контролите на Терек срещу Левски и Славия и спечели и двата мача. Какво очаква от националния тим под ръководството на Станимир Стоилов? Как видя Левски и Славия? Какво мисли за евентуален трансфер на Жоазиньо в тима от Грозни? За всичко това разговаряхме с Благо във фоайето на хотел „ Кремлин Палас”.

„Очаквам да се получи с Швейцария добра и полезна проверка при първия мач на Стоилов като национален селекционер, заяви Благо. Надявам се да се представим добре и да се види кой в какво състояние. Не мисля, че ще трябва време да се сработваме със Станимир Стоилов. Той е доказал, че е добър специалист и няма какво да говорим за него. Все пак той вече бе за кратко в националния и много от футболистите сме работили с него и го познаваме. Най- важното сега е да върнем доверието на хората. Цяла България иска да се класираме на голям форум. Да се надяваме, че с Мъри ще се класираме.”

По време на подготовката си с Терек Благо игра контроли и срещу Левски и срещу Славия. „ Не очаквах такова радушно приемане от момчетата в Терек, категоричен е Благо. Да се надявам, че след добра подготовка ще успеем да изпълним поставените ни цели. Левски и Славия се представиха добре срещу нас, независимо, че ги победихме. И двата отбора играха много добре. Мога да говоря за Славия и да кажа, че се надявам през пролетта ще играят по- успешно, отколкото през есента.”

Благо очаква още и екип с неговото име, защото има 15 нови и всеки играе с чужда фланелка. Приема с усмивка факта, че игра с чужди имена и срещу сини и срещу бели.

„Жоазиньо несъмнено е добър футболист, категоричен е Георгиев. Виждате обаче в Русия какъв футбол се играе. Предимно залагат на борба и единоборства. Така че… Отборът си има треньор има си и ръководство, те преценяват кой да вземат. В момента има 15 футболисти на проби, от които могат да играят само шест. Не знам дали Жоазиньо ще е нужен точно в този момент.”

Благо Георгиев не се притеснява за живота в Грозни. За него всичко е нормално и президентът на клуба и министърът на спорта на Чечня правят всичко за да се чувства отбора добре.

По темата за националния тим Благо сподели, че е разговарял със Стоилов, който му е казал, че ще разчита на него.

„Дай Боже да направим силен национален отбор, който да побеждава. За това се молим всички ние, категоричен е известният с религиозния си нрав футболист. За това работим всички и дай Боже накрая да имаме силен национален тим.”

Благо не е забравил закачката с Венци Стефанов и чака от него златен пръстен с изображението на Исус.