Петима футболисти от отбора на Локомотив Самуил биха съдия по време на мач от Източната областна група в Разградско. На извънредно заседание Дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС на двама от футболистите са отнети състезателните права за 2 години, на останалите – за 6 и 8 срещи. Пострадалият – 30-годишният Мустафа Мустафа смята да съди петимата извършители.

В 60-ата минута на мача от Източната областна група в Разградско Локомотив Самуил – Левски Подайва в неделя е станал инцидентът. Резултатът бил 2:0 за гостите, които са водач във временното класиране, домакините са шести от девет отбора. След сигнал на страничния съдия Матев главният арбитър Мустафа Мустафа свирил ъглов удар в полза на Левски Подайва. След центриране защитниците на Самуил избили топката, тя попаднала в Борислав Иванов, който умишлено отправил шут към страничния съдия.

„Тръгнах да му покажа жълт картон, но не успях да стигна до него.Миро ме блъсна, а после Борислав започна да ме удря с юмруци и ритници, вратарят ме удари, паднах на земята и започнах да се пазя. Някой неща не ги помня. После се посъвзех, защото утихнаха нещата”, коментира Мустафа.

За кратко Мустафа Мустафа изпаднал в безсъзнание, после се съвзел, дал 2 червени картона и прекратил срещата.

„Делегатът влезна. Те може и да са се усетели, че вършат глупост, някой им е викнал може би, аз не помня. И станах, показах два червени картона на тези двамата, те уж напуснаха мача и тръгнах към спешна помощ”, допълни арбитърът.

Мустафа обясни, че междувременно медицинското лице изчезнало, а полицая не реагирал на сбиването.

„Никакви действия не предприе. Гледаше само инцидента. Беше като направо като паметник”, каза още Мустафа.

30-годишният рефер е бивш футболист, от две години съдийства в селската група, не се плаши лесно, смята да съди побойниците, не останал длъжен и на треньора им.

Комоцио и натъртвания е диагнозата на лекарите, Мустафа е още в болницата, има синини по цялото тяло и болки в гръбнака. На извънредно заседание Дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС-Разград отне състезателните права за неопределено време до изясняване на случая на един футболист, за 2 години - на двама, на останалите побойници – за 6 и 8 срещи. Локомотив Самуил губи право на едно домакинство.