Димитър Бербатов сподели, че според него е грешка на БФС, че от централата са отказали подкрепа от държавата. 

„Не желая някой да не ме иска за президент, само защото му преча, но откакто се захванахме с нашата кауза и работим по нея виждам, че се правят тарикатски номера. Ние няма да се откажем докато не се проведе Конгрес по правилата. Ние се борим за промяната. Докато клубовете не ни дадат шанс да се докажем, няма да има промяна. Промяната може да бъде всеки. Не е задължително да съм аз.

Всеки може да е кандидат, да изложи страната си, както ние направихме два пъти. Приоритет за нас е промяна в детско-юношеския футбол. Това е ключовото. Говорим за стратегия за развитие, да се взимат от деца от училище, от детските градини, следват школите академиите. Трябва да се покаже добрия пример, за да не се откажат от ранна възраст. Без помощта на държавата ще бъде трудно. Ако подредим всичко в БФС, държавата ще ни бъде партньор", заяви Бербатов пред БНТ.

"БФС се е отказал от подкрепа от държавата, може би не искат да са партньори, но това е грешно. Трябва да са партньори. С Мартин, Стилиян и останалите от екипа сме обединени от моралния компас, защото искаме да помогнем на българския футбол. На моменти говоря с емоция, повишавам глас, защото просто ме интересуват проблемите на българския футбол. Искаме футболът да тръгне нагоре като печеливш продукт. Тази цел винаги ми остава в погледа“, завърши Бербатов.