„Траян Дянков и Николай Кръстев не са изгонени, а са наказани. Те заслужават нужното уважение и имената им не бива да се очернят. Дали са много на клуба като

професионалисти. На мен ми е най-тежко да отстраня капитаните, но съм принуден да го направя. Решението е плод на нашата футболна философия, според която с реда, дисциплината и йерархията компромиси няма да правим”, заяви мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков. Той уточни, че договорите на Дянков и Кръстев изтичат след края на сезона, но това няма връзка с отстраняването им.

След отстраняването им, играчите от стария отбор на Черноморец, който завари Красимир Балъков, и все още в тима, остават четирима. Двама от тях са титуляри и сред най-стабилните цяла есен. Това са полузащитниците Марсио Нуньо и Цветомир Цонков.

„Това, че договорите им изтичат, трябваше да ги направи още по-изпълнителни. Както ние сме коректни и изплащаме всичко, което им се полага до стотинка, така и от тях искаме да са коректни", добави още разяснения наставникът на „акулите".

Балъков окачестви слуховете за намаляване на заплатите в Черноморец като спекулации. "Ако някога в нашия клуб ще трябва да се намаляват заплати, ще го обявим официално на пресконференция", категоричен беше мениджърът.

Траян Дянков и Николай Кръстев са отстранени от Черноморец, защото не са изпълнили разпореждане на мениджъра Красимир Балъков. Това стана ясно на пресконференция днес на стадион "Лазур".

„След мача със Славия забраних всякакви игри в автобуса на връщане, но двамата не са се съобразили с това и са играли на карти. Играли са и други, но отстранявам тях двамата, защото са важни фигури. Капитани са, избрани са да водят отбора, а вместо да защитят общия клубен интерес, са се повлекли по нещо друго. По отношение на реда, дисциплината и йерархията компромиси няма да има", коментира Балъков.

Мениджърът уточни, че не разделя футболистите на българи и чужденци.

„За мен всички са еднакви. Аз например се чувствам европеец и не деля футболистите на българи и на чужденци. Ако чужденец беше сред капитаните и беше участвал в играта на карти, щях него да отстраня. Решението е плод на нашата футболна философия. Не може футболистите да казват какво ще става. Това може да го казва само ръководството", завърши мениджърът на "акулите".