Помощник треньорът на Левски Емил Велев гордо показваше на журналистите, които са в Ейлат с Левски с кой е разговарял по мобилния си телефон. Той обясни, че бил потърсен от мениджъра на английския Челси Аврам Грант, с когото се познават още от времето когато Велев живееше в Израел.

Мениджърът на Челси е бил информиран от бившия селекционер на Израел Шломо Шарф, че в Левски има футболист роден в Израел. Става въпрос за юношата Ели Зизов.

В разговора между Велев и Грант, българинът обяснил как се развива младият талант. Според Велев именно бившият треньор на Израел насочил Аврам Грант с интерес към Зизов. Естествено, Велев нямаше как да не е доволен от факта, че лично му се е обадил един от най нашумелите в момента треньори. Колегите му се пошегуваха, че след като помогна за трансферите на Телкийски и Топузаков в Израел вече е време Велев да продава на Челси в лицето Грант и собственика Роман Абрамович.

Помощник треньорът на Левски отрече в разговорът му с Грант да се ставало дума за други футболисти на Левски освен Ели Зизов. Емил Велев има израелски паспорт защото живя дълго време в тази страна и е помогнал на много български футболисти да играят в нея. На път е да помогне и на Седрик Бардон, който може да заиграе в тима на Апоел Бней Йехуда.