Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че вече има конкретна оферта от българска телевизия за правата за излъчване на мачовете от „А“ група. Заместникът на Борислав Михайлов сподели пред репортер на Гонг. бг наред ли е всичко с лицензирането на професионалните отбори около две седмици преди старта на родния шампионат.

„Вече има телевизия, която ни е дала оферта за предаването на срещите, като към нея е прикрепена и банкова гаранция. Другата седмица ще се съберем на изпълком и ще подпишем договор с нея. Дадохме срок на досегашния носител на правата за да реши дали ще продължи да транслира срещите, но явно той ще бъде прекратен. Към момента всички отбори подали заявка за участие в професионалния футбол са изрядни, така че от тази гледна точка всичко е наред“, сподели той.

Фурнаджиев призна, че се водят преговори за контролни мачове на националния отбор в началото на следващата година. Също така вицепрезидентът на централата разкри подробности по развитието с базата за националните ни гарнитури: „Вече има голям напредък. Министерски съвет вече ни предостави база в Бояна, където ще има три терена, база за настаняване на футболистите, административна сграда. В момента тече проектиране и като завърши ще осъществим една много хубава и необходима идея“.