Бившият треньор на аматьорския национален отбор на България Ангел Станков ще ръководи следващата една година участника в Югозападната В група Левски Елин Пелин.

Отборът завърши четвърти в изминалото първенство и е с амбиция през следващото да спечели промоция в Б група.

С тази цел ръководството ангажира известния специалист, на когото е поставена и конкретна цел.

Аматьорският тим от Елин Пелин събираше много публика на домакинските си мачове, а и много фенове подкрепяха отбора при гостуванията му.

Досегашният играещ старши треньор Бисер Иванов ще заеме ръководен пост в клуба, като няма да спре с футболната си кариера.

Същото важи и за изпълнителния директор Милен Радуканов, който се върне след кратък гурбет в Несебър. Той освен с оперативно ръководство на клуба ще бъде и действащ футболист.

Отборът на Левски Елин Пелин започна подготовка начело с Ангел Станков и вече са ясни първите съперници в контролите. Това са отборите от А група Миньор Перник и от Западна Б група Чавдар Етрополе.

„Приемам предизвикателството да водя отбора от Елин Пелин. Името му Левски ме задължава. Гледах няколко от последните мачове от миналото първенство. Мисля, че с леки корекции ще изпълня мечтата на феновете и ръководството – тимът да играе в професионалната Б група”, заяви за Gong.bg Ангел Станков.