Кирил Акалски и Даксон да Силва направиха първа тренировка за годината с отбора на Локомотив Пд днес. Двамата бяха пред трансфери, съответно в ЦСКА и Черноморец, но решиха да останат на „Лаута” след смяната на властта и идването на Коко Динев.

Оказа се обаче, че казусът „Акалски” все още не е приключил, тъй като стражът е подписал предварително споразумение да облече екипа на „армейците”. В близките дни трябва окончателно да се изясни и юридически случаят с 24-годишния вратар.

От днес към Локо Пд се присъедини и юношата на ЦСКА Николай Чипев. 20-годишният халф веднага впечатли с техничните си отигравания и по всяка вероятност ще подпише договор с „черно-белите”, когато собствеността на клуба бъде официално прехвърлена. На днешната тренировка Наджи Шенсой раздели футболистите си на две групи, които редуваха бегови упражнения с игра на малък терен.

Сутринта през спортния диспансер в Пловдив мина и последната група футболисти, с което редовните медицински прегледи на „смърфовете” приключиха.

И днес на Лаута не се появи очакваният с нетърпение от „черно-белите” феновуе Мурат Хидиует. От ръководството на пловдивчани не се ангажират с отговор на въпроса ще се осъществи ли трансфера на мароканеца в Локо Пд.