Момчетата от Етрополе станаха шести в света на ученическия шампионат на планетата, игран в Бразилия. Водените от треньора Валери Начков възпитаници на Академия "Христо Стоичков" от старопланинския градец представяха България, като национални първенци в надпревара от 24 състава.

В предварителните групи сборният отбор от набори 1994, 1995 и 1996 година на Чавдар направи успешна серия, разгроми и Бразилия Б с 5:1, класира се за елиминациите в първата елитна осмица. Останалите отбори отидоха в спора на следващата осмица - от 9-о до 16-о място и трета осмица от 17-о до 24-о място на първенството.

На четвъртфиналите нашите юноши отстъпиха на Иран и влязоха в разпределението на местата от 5-о до 8-о място. Те успяха да се справят с Чехия, след изпълнение на дузпи, но днес пък отстъпиха на Белгия, след наказателни удари и заеха 6-о място в крайното класиране.

Пред очите на Христо Стоичков и почетния си президент Емил Димитров, момчетата си поставиха най-високата крайна цел, но като за първо участие класирането не може да се категоризира, като друго, освен като световен успех.

Българската делегация се прибира от Бразилия в понеделник.