Центърът на Лос Анджелис Лейкърс Дуайт Хауърд подкрепи идеята сезонът 2019/20 в НБА да не се възобновява. Защитникът на Бруклин Кайри Ървинг организира конференция между 80 играчи в лигата, за да обсъди евентуален отказ да участва в подновяването на сезона.

"Съгласен съм с Кайри. Баскетболът, както и другите развлекателни дейности, сега не са необходими. Това само ще ни разсее от основните проблеми. Може би това няма да се отрази много на играчите, но имаме ресурси, които повечето други хора нямат", заяви Хауърд.

"Нищо няма да ми донесе по-голямо удоволствие от първата шампионска титла, но сега единството на моя народ е по-важно. Сега е най-доброто време да се съсредоточите върху семействата си, трябва да го използвате. Кога за последен път всички прекарахме толкова много време със семейството си?", попита баскетболистът.

"Европейската колонизация ни лиши от богата история, все още трябва да се справим със себе си. Колкото по-малко разсейващи маневри, толкова повече внимание можем да отделим на този проблем. Нациите са съставени от семейства, а чернокожите вече не са нация. Дойде моментът, в който нашите семейства трябва да станат нация. Няма баскетбол, докато този проблем не бъде решен", заяви Хауърд пред "CNN".