Гардът на Лос Анджелис Лейкърс Стив Неш за пореден път показа страстта си към футбола и се включи в благотворителен мач на своята фондация, която помага на деца, лишени от родителски грижи.

Двукратният носител на приза за Най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация е известен привърженик на английския Тотнъм и не е тайна, че често е посягал към футболната топка като малък. В момента канадецът дори притежава акции в състезаващия се в Мейджър Лийг Сокър тим на Ванкувър Уайткепс.

Звезда на Лейкърс показа футболни умения за добра кауза

източник: Gulliver/Getty Images

„Обичаме да правим нашите събития на обществени места в града, защото именно тук всички сме започнали да играем“, сподели Неш. „Искахме да се върнем и да покажем, че не сме по-различни от останалите хора, които са израснали в паркове като този.“

Миналия месец фондацията на Неш организира подобен турнир и в Ню Йорк, където отбори от по 8 души играха футбол в две полувремена по 20 минути. Сред участниците бяха още баскетболни звезди като Джеръми Лин и Джаред Дъдли, а проявата не мина и без професионални футболисти като Роби Кийн, Роби Роджърс, Карло Кудичини и Карлос Боканегра.