Треньорът на Сакраменто Кингс - Майк Браун, даде пресконференция преди старта на предсезонните контроли. Първата проверка е в понеделник сутрин българско време, когато новият отбор на Александър Везенков среща Торонто в канадския град. Браун сподели какво е казал на отбора си като очаквания за предстоящия сезон в НБА, когато го е събрал за подготвителния лагер.
 
"Обясних им, че слонът в стаята вече не е толкова розов, колкото бе миналата година", пошегува се треньорът. "Но пак го има. Този слон са очакванията към нас след успешния минал сезон. Реалността е, че ние ще се борим отново за плейофите и за титлата, както подобава на един отбор с нашите качества. Докъде ще стигнем... друг въпрос", каза още той.
 
Браун получи приза за треньор №1 на редовния сезон през април, след като Сакраменто стигна до плейофите за първи път от 17 години. Сега е амбициран да подължи възхода, като според него тимът е по-силен.
 
"Бяхме доста добри и преди това лято. Бяхме доста добри в плейофите, където ни победи страхотен отбор като Голдън Стейт.
 
Отпаднахме от шампиона, не от някои среден тим. Трябва да вярваме в себе си, защото виждам, че сме готови да сме още по-силни. Прогнозите са сложно нещо в спорта, но аз съм голям оптимист.
 
Имахме най-добрата атака в лигата миналия сезон. Най-добрата в историята, ако се вярва на статистиките. Това е невероятно, нали. Фокс и Сабонис бяха избрани в Мача на звездите. Объркахме сметките на много хора, но това не ни е достатъчно. Искаме още", категоричен е специалистът. 
 
Треньорът отдели и по минута-две на новите си попълнения, разказвайки как се адаптират към лагера преди сезона.
 
"Везенков? Учи се на това как играем, старае се и тренира много здраво. Насърчаваме го за едно нещо - не бива да се колебае, когато реши да стреля. Никакво колебание, той е страхотен в стрелбата.
 
Трябва да влезе в стратегията ни, имаме определен начин на игра, изграден вече година. Но съм убеден, че Саша ще ни помогне много. Всъщност, неговото присъствие вече се усеща в отбора", коментира Майк Браун.