Торонто Раптърс е новият шампион на Източната конференция в НБА. Рано тази сутрин „динозаврите" победиха у дома фаворита Милуоки Бъкс със 100-94 и затвориха серията с 4-2 успеха. Звездата на тима Кауи Леонард отбеляза 27 точки и добави рекордните в кариерата си 17 борби за канадския тим.

Срещата беше отражение на предишния двубой в Милуоки. Бъкс спечелиха с разлика първата четвъртина, но допуснаха спад до края на полувремето. Третата част премина равностойно, за да настъпят последните 12 минути, в които Раптърс отбелязват 29 точки срещу само 18 за своя противник.

Торонто достига до първи финал в 24-годишната си история, където ще срещне шампиона на Запад и защитаващ трофея си тим на Голдън Стейт Уориърс. Първата среща помежду сим ще бъде в идния четвъртък в Торонто.

„Просто продължихме да се борим през цялата среща. Всички казваха, че няма да успеем, но ние продължавахме и продължавахме", заяви щастливият Леонард след края на мача.

„Пишем история. Време е да върнем титлата от шампионата в Канада", написа в „Туитър" министър-председателя на страната Джъстин Трюдо. /БГНЕС