Гардът на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън и крилото на Милуоки Бъкс Янис Антетокунбо попаднаха в "Идеалния отбор" за сезона в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Двамата основни претенденти за наградата за "Най-полезен играч" получиха максималните 100 вота за "идеалния първи отбор". За Хардън това е шести път, в който той попада в мечтания тим на играчите, докато за гръцкия феномен това е трето подобно признание.

Компания в сборния състав им правят още гардът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри, крилото на Оклахома Сити Тъндър Пол Джордж сръбският център на Денвър Нъгетс Никола Йокич.

В "Идеалния втори отбор" на лигата попаднаха Джоел Ембийд от Филаделфия 76ърс, Кевин Дюрант от Голдън Стейт, Деймиън Лилард от Портланд Трейл Блейзърс, Кауай Ленард от Торонто Раптърс и Кайри Ървинг от Бостън Селтикс.

Място в "Идеалния трети отбор" получиха Ръсел Уестбрук от Оклахома Сити, Блейк Грифин от Детройт Пистънс, ЛеБрон Джеймс от Лос Анджелис Лейкърс, Руди Гобер от Юта Джаз и Кемба Уокър от Шарлът Хорнетс.

За Джеймс това е 15-о попадане в някой от идеалните отбори на лигата, като така той изравни рекорда, който се поделя от бившите играчи на "езерняците" Коби Брайънт и Карийм Абдул-Джабар, както и от легендата на Сан Антонио Спърс Тим Дънкан.

Големият отсъстващ от трите петорки на сезона пък се оказа Клей Томпсън. Гардът на Голдън Стейт не получи достатъчно гласове от журналистите и в крайна сметка това ще му коства поне 11 милиона долара при преговорите за нов договор, които ще започне след края на настоящия сезон./БТА