Голямата звезда на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс се изкачи на 20-та позиция сред най-добрите реализатори в историята на НБА след последния мач на тима си и в САЩ започнаха да изчисляват какво му трябва, за да стигне и до върха на тази класация. 

Краля вече има 24 837 точки на сметката си, а на пръв поглед недостижим на първото място е великият Карийм Абдул-Джабар с 38 387. Но ESPN изчисли с абсолютна коректност как трябва да се развие кариерата на ЛеБрон занапред, за да задмине легендата на Лос Анджелис Лейкърс. 

Методиката на медията изчислява равномерния спад в реализаторската форма на Краля за годините занапред и отчита все по-голямата вероятност да играе по-малко минути с напредване на възрастта му. 

В момента той бележи средно по 26.0 точки на мач, а в кариерата си продължава да е все още 27.4. Методиката отчита плавно намаляване на резултатността му до 15.0 средно на мач до 39-годишна възраст. 

Това означава, че ако остане на терена още девет сезона, ЛеБрон Джеймс ще задмине Карийм Абдул-Джабар и ще има срещу името си 39 338 точки и със сигурност ще запише името си сред легендите на баскетбола.