Една от най-големите звезди в НБА ЛеБрон Джеймс отново записа името си със златни букви заради постижение. Той влезе в Топ 20 на най-добрите реализаторите в цялата история на Асоциацията. 

Срещу бившия си тим Маями Хийт тази нощ той наниза 23 точки, с които влезе в престижната двайсетица. Така Краля задмина легендата на Ню Йорк Никс Патрик Юинг, който до снощи беше 20-и с 24 815 точки. 

Всъщност, на ЛеБрон му трябваше само точка, за да го изравни и вече има 24 837 в актива си. Той постига това феноменално постижение само 94 дни след 30-ия си рожден ден. 

Следващият пред него в тази класация е легендарният гард на Лос Анджелис Лейкърс Джери Уест, който има 25 192 точки в кариерата си. Малко по-нагоре в "обхвата" му са Реджи Милър и Алекс Инглиш. 

През този сезон ЛеБрон задмина имена като Ейдриън Дентли, Робърт Периш, Чарлс Баркли, Алън Айверсън и Рей Алън, за да се изкачи толкова високо в класацията. До края на редовния сезон, от който има още шест мача, целта пред Краля е да достигне границата от 25 хил. точки и ако го стори, ще е най-младият с това постижение. 

Иначе пред Джеймс има само петима още действащи баскетболисти сред 20-те най-добри реализатори. Това са Коби Брайънт (ЛА Лейкърс) с 32 482, Дирк Новицки (Далас Маверикс) с 28 025, Кевин Гарнет (Минесота Тимбъруулвс) с 25 949, Пол Пиърс (Вашингтон Уизърдс) с 25 872 и Тим Дънкън с 25 867 точки.