Отборът на Маями приветства официално новото си попълнение ЛеБрон Джеймс на блестяща церемония в "Америкън Еърлайнс Арина", на която Джеймс, Дуейн Уейд и Крис Бош подписаха договорите си с отбора от щата Флорида.

И тримата бяха сложили екипи на Хийт на церемонията пред 13000 фенове на Маями.

"Всичко е добре", заяви Джеймс. "Когато стъпваме на игрището, всяка една вечер, ще караме света да разбира, че Хийт са се върнали", добави той.

Церемонията бе проведена един ден, след като Джеймс обяви, че ще се присъедини към тима на Маями. Бившият играч на Кливланд съобщи решението си да напусне Кавалиърс по телевизията, за което получи много критики от собственика на бившия си отбор Дан Гилбърт, който го обвини в предателство и егоизъм. Самият Джеймс не е говорил лично с Гилбърт преди да вземе решението си да напусне Кавалиърс. Загубата на Кливланд обаче е печалба за Маями и Хийт няма как да са по-щастливи.

Новият екип на Джеймс в Маями, който се продава от петък, свършваше почти веднага, след като бе пускан в продажба. Билетите за церемонията по представянето на Джеймс пък бяха продадени само за час. Феновете, които имаха щастието да влязат в залата скандираха: "Бийте ЛА! Бийте ЛА!", говорейки за действащия шампион на НБА ЛА Лейкърс.

"Ще бъде страхотно да сме на игрището и да знаем каква връзка имаме помежду си", заяви Дуейн Уейд. "Съжалявам всеки, който ще трябва да ни пази, когато атакуваме", добави той.

Президентът на Хийт Пат Райли също бе в публиката. Джеймс, Уейд и Бош застанаха на сцена, на която дадоха интервюта за предстоящия сезон. "Все още изглежда нереално. Аз, Крис и 'Брон. Готови сме. Сега искаме да отидем да тренираме. Това е невероятна мечта, която се сбъдна. Винаги искаш да се поставиш в най-добрата възможна позиция. Да имам възможността да играя в може би най-доброто трио в историята на баскетбола е невероятно", каза още Уейд.

"Искахме да дойдем тук, след това и ЛеБрон искаше. Хайде да го направим. Да стартираме нещата", сподели пък другият нов Крис Бош. Джеймс ще носи номер 6 през новия сезон, вместо досегашния 23. Бош ще е с номер 1, за разлика от обичайния му номер 4. Дуейн Уейд завърши с думите: "Да, тук ще бъде като Холивуд. Но когато излезем на игрището, всичко ще бъде заради бизнеса. Всеки, който иска да бъде част от тази организация трябва да направи тази жертва".