Някои хора запалиха фланелки на ЛеБрон Джеймс по улиците, след като звездата реши да напусне Кливлънд и да отиде в Маями, но никой не бе по-бесен от напускането му от бившия му шеф, собственикът на Кавалиърс Дан Гилбърт.

Босът описа Джеймс като „егоист” и каза, че неговите действия към родния му град са „предателски”. „Просто не заслужавате такова страхливо предателство”, заяви Гилбърт в писмо до феновете на Кливлънд.

„Дадохте толкова много и заслужавате още повече. Междувременно, искам да направя едно изявление пред вас. Лично аз гарантирам, че Кливлънд Кавалиърс ще спечели титлата в НБА преди самопровъзгласилия се „Крал” да го стори с неговия отбор”, продължи собственикът на Кавалиърс.

„Ако сте си мислели, че сме били мотивирани да донесем титлата в Кливлънд преди тази вечер, сега мога да ви кажа, че тази проява на егоизъм и предателство изведе „мотивацията” ни до нови и непознати величини”, каза още Гилбърт.

Малко, след като Джеймс съобщи, че се присъединява към тима на Маями, една от неговите тениски бе запалена по улиците на Кливланд.

„Тази пълна липса на лоялност от един от синовете на Кливлънд показва точно какво не бихме искали да правят децата ни”, коментира босът на Кливлънд.

Самият Джеймс каза, че се е чувствал „ужасно”, докато е напускал Кливлънд, но според него шансовете му са титла са по-големи в Маями.

„Титлите са важни за мен”, заяви Джеймс, който добави, че се е отказал от повече от 30 милиона долара, като не е преподписал с Кливлънд.