Центърът на Финикс Шакил О`Нийл бе избран за 15-ти път за участник в Мача на звездите в НБА, който тази година ще бъде приет именно от Слънцата в Аризона. Името на Шак попадна сред 14-те резерви, селектирани от треньорите на двата тима – на Изтока и Запада. 58-ят Мач на Звездите ще се състои на 15 февруари в „Ю Ес Еъруейс Сентър”.

О`Нийл е втори във вечната ранглиста за най-много участия в шоу мача, като единствено Карим Абдул-Джабар има повече – 19. Освен Шак, на пейката на Запада ще са още Чоунси Билъпс от Денвър, Пау Гасол от ЛА Лейкърс, Дирк Новицки от Далас, Тони Паркър от Сан Антонио, Брандън Рой от Портлънд и Дейвид Уест от Ню Орлиънс.

В състава на Изтока има трима баскетболисти, избрани за първи път – Девин Харис от Ню Джърси, Дени Грейнджър от Индиана и Джамиър Нелсън от Орландо. Освен тях са подбрани още центърът на Торонто Крис Бош, Джо Джонсън от Атланта, Рашард Люис от Орландо и Пол Пиърс от Бостън.

Единственият отбор с трима представители в Мача на звездите е Орландо – с Дуайт Хауърд, Джамиър Нелсън и Рашард Люис.

Треньор на Запада ще бъде Фил Джексън, като неговият Лейкърс е лидер в конференцията. Предстои да се види дали Майк Браун или Стан Ван Гънди ще представляват Изтока, в зависимост от мачовете на техните Кливлънд и Орландо в следващите два дни.