Националната баскетболна асоциация обяви имената на десетимата, които ще започнат като титуляри в отборите на Изтока и Запада в Мача на Звездите. Изборът направиха милионите фенове на Лигата на Извънземните, които гласуваха на официалния сайт с месеци.

За разлика от последните няколко години, този път вотът на баскетболните привърженици изненада всички, дори и самият играч, който получи най-много гласове – Дуайт Хауърд. Младият център на Орландо счупи рекорда, не само за 2009, но и за всички години до сега, като бе поставен в анкетните карти на 3,150,181 човека! Това е с над половин милион повече от получените 2,558,278 за Яо Минг преди четири години.

„Уау, това е истинска благословия,” възкликна Хауърд, който първоначално не повярва на новината. „За мен това е точно благословия, първо от Господ, а после и от феновете! За мен е невероятна чест, и бях изненадан. Благодаря на феновете за всичко!”

Дуайт Хауърд ще участва и в Конкурса за Забивки по време на All-Star уикенда във Финикс на 14 и 15 февруари. Негови съотборници в състава на Изтока ще бъдат Дуейн Уейд от Маями и Алън Айверсън от Детройт, заедно с ЛеБрон Джеймс (Кливлънд) и Кевин Гарнет (Бостън).

Китайската инвазия очевидно вече губи скорост, тъй като Яо Минг не получи най-много гласове дори от петицата на Запада. Най-избираното име там е това на Коби Брайънт с 2,805,397 гласа, а Минг бе едва трети, след Тим Дънкан. Гард на Запада ще е Крис Пол от Ню Орлиънс, а съставът се допълва от Амари Студемайър от Финикс.