Сан Антонио се класира за финала в Западната конференция на НБА, след като постигна четвърта победа в серията срещу Лос Анджелис Клипърс. В последния мач Шпорите спечелиха със 102:99 като гости и вече имат 18 поредни победи, започващи от края на редовния сезон. Те спечелиха без да дадат победа и на Юта в първия кръг на плейофите.

Две минути преди края на редовното време Спърс изоставаха с 2 точки, но два поредни коша на Тони Паркър обърнаха развоя на срещата. В секундите до края по-опитният отбор на Сан Антонио удържа аванса си. Тим Дънкан вкара 21 точки за победителите, а Паркър добави 17.

"Имахме нужда от мач като този. Срещата дава невероятен опит и заряд за младите момчета в нашия отбор. Мисля, че в края на мача дадохме отговор какво можем, като вкарахме някои невероятни ситуации, а също така и не се огънахме на натиска, доволен беше след мача Паркър.

За Клипърс Крис Пол вкара 23 точки и подаде 11 асистенции, но той загуби една решаваща борба под коша, а също така пропусна евентуалните последни два опита на своя отбор при стрелбата. Резервата Ерик Бледсо вкара 10 поредни точки в началото на четвъртата част, които поддържаха равновесието, а общо той има актив от 17. Блейк Грифин остана с 21 за домакините от Клипърс.

В Индианаполис Маями изравни серията на Изток срещу Пейсърс, след като спечели със 101:93, резултатът вече е 2-2 победи.

ЛеБрон Джеймс и Дуейн Уейд вкараха общо 70 точки. Хийт имаха проблеми с Индиана в предишните мачове, особено след като Крис Бош отпадна от схемата на отбора заради контузия в корема.

Джеймс обаче беше обявен през седмицата за най-полезен състезател в Лигата през сезона и побърза да докаже това. Той вкара 40 точки, подаде 9 асистенции и взе 18 борби. Уейд завърши мача с 30 точки, 9 борби и 6 асистенции. За Индиана Дани Грейнджър отбеляза 20 точки, но в защита през второто полувреме нещата не се получиха за домакините. Те водеха с 54:46 до полувремето, но след това благодарение на Джеймс и Уейд гостите направиха серия от 25:5 точки и обърнаха развоя на срещата.

"Трябваше да се реваншираме след ужасяващата ни игра в третата среща“, обясни ЛеБрон.