Една от легендите на баскетбола Рей Алън обяви дългоочакваното решение за бъдещето си в спорта, но то се оказа малко половинчато. Той прекрати кариерата си, но си остави вратичка за завръщане другия сезон. 

Агентът му Джим Танър обяви, че със сигурност легендарният гард няма да играе през тази кампания. Но към него е имало интерес от половин дузина отбори в течение на сезона, които са искали да го обвържат със солиден контракт. 

Мениджърът на баскетболиста обяви, че комуникацията с тези тимове ще продължи през лятото и може да се стигне евентуално някакво споразумение за едногодишен контракт след края на кампанията. 

Рей Алън навършва 40 години през месец май, но се грижи за тялото си и в момента дори е в топформа. Засега обаче той е решил да отдели повече време за семейството си, което твърди, че е пренебрегвал по време на цялата си кариера. 

Гардът не е играл в официален мач от юни миналата година, когато носеше екипа на Маями Хийт. Лидерът по реализирани тройки в историята на НБА беше търсен от тимове като Кливланд Кавалиърс, Голдън Стейт Уориърс, Атланта Хоукс, Вашингтон Уизърдс и други, но отклони офертите им.