Най-добрият стрелец от далечно разстояние в историята на НБА Рей Алън няма да прекрати кариерата си. Щастливата новина за всички фенове на баскетбола разпространи негов приближен пред ESPN, който обаче поиска анонимност. 

Ветеранът, който не е играл от юни миналата година, ще обяви след края на паузата за Мача на звездите този уикенд в кой отбор ще продължи кариерата си. А кандидати за подписа му не липсват. 

Най-близо до него е Кливланд Кавалиърс, където играе добрият му приятел ЛеБрон Джеймс. В последните часове разговор с него имаше и от Атланта Хоукс, а другите заинтересовани са Голдън Стейт Уориърс, Вашингтон Уизърдс и Сан Антонио Спърс. 

39-годишният стрелец ще обяви новия си отбор на 20 февруари. Той е свободен агент, след като напусна Маями Хийт през лятото. Дълго време всички се чудеха дали ще остане поне за още един сезон, но Алън забави отговора си на този въпрос прекалено дълго. 

Въпреки напредналата си за спорт възраст, той все още е в невероятна форма и я поддържа ежедневно с тренировки във фитнеса, бягане и игра на голф. Според мнозина наблюдатели в НБА, физическото му състояние е по-добро дори от това на някои от младите звезди в Лигата в момента.