Легендата на американския баскетбол Рей Алън изглежда все по-близо до отказването. И причината е, че един от двата отбора, който искаше да подпише с него, се отказа от тази възможност. 

Става въпрос за Кливланд Кавалиърс, където играе бившият му съотборник в Маями Леброн Джеймс. Точно Краля искаше отново да се събере с 39-годишния ветеран в един отбор, но това изглежда няма да стане. 

"Кавалерите" се разделиха с Дион Уейтърс, който пое в посока Оклахома Сити Тъндър и привлякоха Джей Ар Смит и Аймън Шъмпърт от Ню Йорк Никс. Така в списъка на Кливланд остава място за един свободен агент и това по всяка вероятност ще е Джърмейн О'Нийл. 

Така опцията с Рей Алън остава в историята. Единственият друг отбор, който е готов да подпише с ветерана е шампионът Сан Антонио Спърс, но вероятността за такава сделка е все повече невъзможна. 

Поради това възможността 39-годишният гард да спре с баскетбола става огромна. Самият той призна това в края на декември, но си остави все пак някаква вратичка да се върне. Алън не е играл от лятото, когато си тръгна от Маями Хийт.