В Ню Йорк тимът на Бруклин отстъпи с 88:110 на Кливланд в мач от редовния сезон на НБА. В залата беше пълно със знаменитости, включително Бийонсе и Джей Зи, но никои от тях не генерираха толкова внимание, колкото британското кралското семейство - уелския принц Уилям и Катрин, херцогиня на Кембридж.

Принц Уилям и съпругата му Катрин

източник: Gulliver/Getty Images

До полувреме двата тима бяха равностойни, но след това мачът бе диктуван изцяло от гостите. Кливланд имаха точка аванс на почивката, която се превърна в цели 18 до края на третия период. Бруклин нямаше сили за отговор след това.

Принц Уилям и съпругата му Катрин

източник: Gulliver/Getty Images

За победителите Дион Уейтърс вкара 26 точки от пейката, а Кевин Лав добави 19. ЛеБрон Джеймс прибави още 18. За Бруклин ветеранът Кевин Гарнет бе най-резултатен с 14 точки, макар че игра по-малко от 19 минути в срещата. Успехът позволи на Кливлънд да запази първото си място в Централната дивизия, докато Нетс остават втори в Атлантическата.

Лос Анджелис Клипърс измъкна драматичен успех над гостуващия Финикс със 121:120 след продължение. 2,8 секунди преди края на добавеното време домакините изоставаха със 118:120, но имаха правото на последно владение в мача. Крис Пол подаде на намиращия се с гръб към коша Блейк Грифин, който се измъкна от опеката на пазача си, стреля от тройката и реализира.

Победата бе осма поредна за Клипърс, които вече са с актив от 15 успеха и 5 загуби. Грифин реализира 45 точки, като остана само на две от личния си рекорд. Крис Пол добави 20 точки и 10 асистенции, а Джей Джей Редик вкара 17. За гостите от Финикс Ерик Бледсо приключи с трипъл-дабъл от 27 точки, 16 асистенции и 11 борби. Маркийф Морис добави 21 точки, но това се оказа недостатъчно за Сънс, които регистрираха второ поредно поражение и вече са само на 1 победа пред деветия Сакраменто.

Малко повече от 24 часа след като се срещнаха в Масачузетс, сега Вашингтон и Бостън трябваше да изиграят мач и в столицата, като и този път победата отиде при домакините, които надделяха със 133:132 след две продължения.

Легендата на Селтикс Пол Пиърс, който от този сезон носи екипа на Вашингтон, бе най-резултатен за победителите с 28 точки. 26 точки и 17 асистенции добави Джон Уол, който по време на интервю веднага след края на мача се разплака заради смъртта на 6-годишно момиче, негова приятелка, загубила битката с рака в понеделник. Уол посвети победата на малката Мия.

Самият двубой се разви много драматично, като Вашингтон изпуснаха преднина от 23 точки в средата на третата част. След 34:18 в последния период се наложи изиграването на продължение. В него резулатът отново бе равен - 11:11, което наложи добавянето на още 5 минути. В тях Вашингтон спечели с 12:11, а Уол вкара последните 10 точки за тима си. За Бостън най-резултатен беше Джеф Грийн с 28 точки. 23 прибави новобранецът Маркъс Смарт, а звездата на тима Раджон Рондо направи много слаб мач и приключи без точков актив. /БТА