Портланд надделя над Денвър в изключително зрелищен мач от плейофите на НБА. Двата тима имаха нужда от рекордните четири продължения, за да излъчат победител. Домакините в крайна сметка взеха успеха със 140:137 и така поведоха с 2:1 победи в серията.

Това е най-дългият мач в плейофите на Националната баскетболна асоциация от 66 години насам. Единственият друг случай с четири продължения е между Бостън и Сиракуза от 1953 година.

Си Джей Маккалъм направи изключителен мач, реализирайки 41 точки. Далеч зад него остана звездата на домакините Деймиън Лилард, който регистрира 28 точки. С дабъл-дабъл се отличиха Енес Кантер  18 токи и 15 борби, както и Морис Харклес с 15 точки и 10 борби.

И двата отбора имаха куп възможности да спечелят мача както още в редовното време, така и в продълженията, но неточности в самия край на периодите им попречваха. Решителен за крайния изход се оказа пропуск на центъра на гостите Никола Йокич, който по-малко от 6 секунд преди края на четвъртото продължение изпусна наказателен удар. Пропускът обаче до голяма степен се дължеше и на крайното изтощение на сърбина, който изигра рекордните за баскетболист с ръст над 210 сантиметра 64:58 минути от възможни 68.

Най-резултатен за победителите от Портланд в мача бе Си Джей Маккълъм, който наниза 41. Още 28 реализира Деймиън Лилард, а Родни Хууд се включи много силно в последния допълнителен период и завърши с 19 точки.

На Изток шампионът от редовния сезон Милуоки Бъкс поведе с 2:1 победи срещу Бостън Селтикс след победа със 123:116 като гост.

"Елените" наваксаха 12 точки пасив в средата на втората четвърт, а преднината им малко преди края достигна цели 17 точки.

Много силен двубой за победителите изигра Янис Антетокунбо, който завърши с 32 точки, 13 борби и 8 асистенции. Ветеранът Джордж Хил също се представи на много високо ниво, отбелязвайки 21 точки, а с 20 остана Крис Мидълтън.

За Бостън най-резултатен в мача с 29 точки бе Кайри Ървинг. Гардът си позволи да критикува след срещата съдийските отсъждания и вероятно ще си донесе солена глоба от лигата.

Джейсън Тейтъм отбеляза още 20 точки за "келтите", а с 18 завърши Джейлън Браун.

Четвъртият мач от серията, който отново е в Бостън, е в нощта на понеделник срещу вторник.