Испанският център Пау Гасол, който е един от топиграчите  без договори в НБА в момента, ще играе през новото първенство в  Чикаго Булс. Гасол напусна Лос Анджелис Лейкърс и обяви в  Туитър-профила си, че се мести при "Биковете". Той дори посъветва  Кармело Антъни да преосмисли решението си за Никс и да се  присъедини към новия му отбор.

"Не беше лесно това мое решение. Но след преговори и доста  обсъждане, реших да отворя нова страница в кариерата си. Така  изборът ми е да играя за Чикаго Булс", написа испанският  баскетболист.

34-годишният Гасол обяви също така, че е отказал  две оферти да остане в Града на ангелите. През посления сезон  той вкарваше средно по 17,4 точки на мач, както и имаше 9,7  борби.

Антъни пък би трябвало днес да обяви оставането си в Ню  Йорк, за който се твърди, че ще му предложи 129 милиона долара  за пет години. Доскоро той беше на крачка от напускането. 

Финикс Сънс пък потвърди, че привлича ветерана Айзея Томас от  Сакраменто Кингс. Томас има добра статистика, отбелязвайки по  20.3 точки средно на мач, а Сакраменто получава малка сума плюс  центъра Алекс Ориаки./БТА