Националната баскетболна асоциация е комерсиална организация, в която, най-често, парите въртят всичко.

Но не всичко е пари, и това доказа новият комисионер на Лигата Адам Силвър. Силвър, който замени Дейвид Стърн на поста, за пореден път остави страхотни впечатления, а жеста му по време на Драфт 2014 със сигурност ще остане в сърцата на феновете на НБА.

След избирането на първите млади баскетболисти от отборите, спечелили в лотарията на Драфта, Силвър направи пауза, за да призове на сцената Айзея Остин.

20-годишният Айзея трябваше да бъде един от онези, които първи да излязат на сцената, като един от топ проспектите за НБА. Вместо това обаче, само дни преди Драфта, Остин научи, че е тежко болен и има Синдром на Марфан (наследствено обусловена непълноценност на съединителната тъкан). Това сложи край на състезателната кариера на Айзея, възпитаник на Университета Бейлър.

Айзея Остин

източник: Gulliver/Getty Images

Мечтата му да чуе "...избира Айзея Остин" и да се качи на подиума на Драфта обаче станаха реалност, благодарение на Адам Силвър. Комисионерът прекъсна избирането между 15-тия и 16-тия избор, и обяви, че "НБА избира Айзея Остин".

Така Айзея извървя стъпките, за които всеки млад баскетболист си мечтае, а в интервюто след "избирането" си заяви, че ще продължи да се бори, и иска да вдъхва кураж на всички млади хора в страната, и това ще е неговата мисия в бъдеще. Университетът Бейлър вече предложи на Остин работа, след завършване на образованието си.

Айзея Остин

източник: Gulliver/Getty Images