За пореден път Мачът на Звездите в НБА се превърна в невероятно зрелище за зрителите. Отборите, селектирани от големите звезди и фаворити на феновете - ЛеБрон Джеймс и Янис Адетокумпо - сътвориха запомнящ се спектакъл за препълнената зала в Шарлот. 

Все пак големият ас на Лос Анджелис Лейкърс изведе своите съотборници до успеха в зрелищната битка с общо 342 реализирани точки в нея. ЛеБрон и компания надделяха със 178:164, а феновете видяха точно това, за което бяха дошли. 

По принцип в такива мачове защитната игра и тактическите постройки са оставени на заден план и тимовете залагат на нападателна игра. Макар да няма състезателен характер, този мач винаги обещава страхотни изпълнения от звездите в него. Така беше и сега. 

Отборът на Янис взе инициативата от началото и методично трупаше аванс, който до почивката беше стигнал 95:82. След нея обаче ролите се размениха, ЛеБрон и компания излязоха на преден план, а Кевин Дюрант нижеше точка след точка. За да се стигне до феноменалното изражение на резултата при 178:164 за звездите от Западната конференция. 

В състава на победителите най-резултатен беше Кевин Дюрант с 31 точки, а съотборникът му в Голдън Стейт Уориърс Клей Томпсън добави 20. Кауай Ленърд и ЛеБрон добавиха по 19, а Дюрант беше избран за MVP на All Star мача. 

Иначе най-резултатен в целия сблъсък беше Янис Адетокумпо с 38 точки, а по 20 за неговия тим добавиха Пол Джордж и Крис Мидълтън. С по 17 се отличиха Стеф Къри и Ръсел Уестбруук, за да направят кефа на хилядите по трибуните и милионите пред екраните.