Бившият носител на приза за "Най-полезен играч" Ръсел Уестбук и бившият шампион в конкурса по забивки Блейк Грифин попаднаха сред резервите за предстоящия на 17 февруари "Мач на звездите" в Националната баскетболна асоциация.

Уестбрук, за когото това ще бъде осмо участие в шоуспектакъла, е сред седемте резерви, представящи Западната конференция. Освен гарда на Оклахома Сити, в "Мача на звездите" ще участват още центровете на Сан Антонио, Ню Орлиънс и Денвър - ЛаМаркъс Олдридж, Антъни Дейвис и Никола Йокич, гардовете на Портланд и Голдън Стейт - Деймиън Лилард и Клей Томпсън, както и центъра на Минесота Карл-Антъни Таунс.

Седемте резерви от Източната конференция включват крилото Блейк Грифин от Детройт, гарда на Вашингтон Брадли Бийл, гарда на Торонто Кайл Лаури, крилото на Милуоки Крис Мидълтън, гарда на Филаделфия Бен Симънс, черногорския център на Орландо Никола Вучевич и гарда на Индиана Виктор Оладипо, който обаче ще бъде заменен от друг играч заради тежката травма, която получи наскоро и която ще го извади от игра поне до края на настоящия сезон.

"Мачът на звездите" ще се проведе в Шарлът, а разпределението на играчите по отбори ще стане ясно на 7 февруари, когато в импровизиран драфт капитаните на двата отбора - ЛеБрон Джеймс и Янис Антетокунбо, ще си изберат съотборници.