Най-добрият български баскетболист и MVP на миналогодишния сезон в Евролигата - Александър Везенков, говори след първия тренировъчен ден на новия му тим – Сакраменто Кингс. Малко преди Везенков, звездата на „лъвовете“ Ди’Аарън Фокс заяви, че българинът е пропуснал само 7 от изпълнените от него 150 изстрела отвъд линията за 3 точки.

„Стрелбата е нещо, което трябва да тренираш всеки ден. Кошът е малък, не е като във футбола, където вратата е доста голяма, така че трябва да тренираш здраво. Някои дни ще бъдат по-добри от други“.

„Колкото по-здраво тренираш, толкова по-добре ще се представяш в мачовете. На въпросната тренировка мисля, че пропуснах малко повече стрелби. Благодаря на Фокс, но не бяха седем. Все пак беше окей, всеки ден се опитваш да се представяш по-добре от предишния“, категоричен е Везенков относно стрелбата си.

Относно колектива в Сакраменто, Везенков заяви: „Един успешен отбор трябва да има ядро. Тук имаме 8-9-10 баскетболисти от миналогодишния състав. Това е страхотно, защото те вече са се напаснали и могат да играят със затворени очи. Трябва да ги настигнем и да се приспособим към тяхното темпо, за да влезем в това ядро. С всеки ден ще се чувствам все по-добре и по-добре. Всички ме приемат като част от семейството. Целта е да печелим, да даваме всичко от себе си в нападение в защита и да се подобряваме с всеки ден“.

Везенков може да дебютира за Сакраменто в приятелския мач срещу Торонто Раптърс, който е в понеделник от 3:00 часа българско време.