Много специалисти определяха Лос Анджелис Лейкърс за един от основните фаворити за титлата в НБА. Ситуацията обаче се разви по съвсем различен начин и Лейкърс записаха един от най-слабите сезони в своята история. Отборът на „езерняците“, който бе изпълнен със звезди, така и не успя да намери верния път и през по-голямата част от кампанията показа огромно непостоянство, а хубавите моменти бяха малко. Съвсем логично, след неуспешния сезон,  треньорът Франк Вогел бе освободен, а разочарованието си от представянето на тима изрази и една от големите звезди в състава Ръсел Уестбрук.

Според него, той и съотборниците му сами са виновни за всичко, което им се случи, но най-полезният играч за 2017 година, директно обвини и треньора за липсата на резултати.

„Изпращаме кошмарен сезон и няма какво да добавя повече, всичко буквално се срути. Никой не може да отговори какво се обърка и къде сгрешихме, но истината е, че допуснахме прекалено много поражения, а в една доста малка част от сезона играхме като отбор. Сега ще си носим последствията, защото подобни изяви не отиват на тим като Лейкърс.”

„Също така, смятам, че и треньорът носи огромна вина, защото този човек така и не успя да намери общ език с останалите състезатели. Не знам защо не получих достатъчно шансове да се изявя, след като смятам, че съм показал на какво съм способен. Не считам, че трябва да се доказвам пред някого и то да го правя постоянно и всяка година. Мисля, че постиженията ми говорят достатъчно, а когато съм избиран за най-добрия в НБА е логично да искам да играя. Вече нищо не може да се направи, а и аз няма как да контролирам всичко, но съм безкрайно разочарован от слабия сезон и от треньора. Сега ще дойде  нов човек и дано с него нещата се получат“, каза Уестбрук.