Играчите на Лос Анджелис Лейкърс Джаред Вандербилт, Кришчън Ууд и Гейб Винсънт ще пропуснат остатъка от сезона в Националната баскетболна асоциация поради различни травми, съобщи CBS.

Продължаващото отсъствие и на тримата създава сериозни притеснения на треньорския щаб на "езерняците", който явно няма да може да разчита на тях за решителната част от кампанията. Лейкърс все още нямат гарантирано място дори в плей-ин турнира и към момента изглеждат далеч от попадане в основната част на плейофите. "Езерняците" са на девето място на Запад с 37 победи и 32 загуби и ако запазят тази си позиция ще трябва да се надяват да спечелят и двата си двубоя от плей-ин турнира, за да участват в плейофите.

27-годишният Винсънт, който премина в Лейкърс през лятото със свободен трансфер от Маями Хийт, има записани само пет мача през този сезон. Той премина през операция на лявото коляно и все още е далеч от това да може да играе.

28-годишният Ууд, който бе взет за подкрепление в коша на Антъни Дейвис, има 50 мача през този сезон, но също има проблем с лявото коляно.

Травмата на Вандербилт, който след броени дни ще навърши 25 години, пък е в дясното ходило. Тежкото крило взе участие в 29 мача през този сезон. / БТА