Старши треньорът на Голдън Стейт Стив Кър призна, че все още е изумен от начина, по който Стеф Къри се представи във финалната серия на Националната баскетболна асоциация (НБА) срещу Бостън. Голдън Стейт победи със 103:90 противника си в шестия мач от плейофа и с 4:2 успеха стигна до шампионския трофей.

„Това, което той прави е много различно от традиционните звезди в лигата, предвид физическите му данни. Много пъти съм казвал, че той ми напомня на Тим Дънкан. Да, напълно различни играчи, но от човешка гледна точка, талант, скромност, увереност и цялата тази комбинация просто кара всички да искат да печелят за него“, коментира Кър по повод 34-годишния баскетболист.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

„Много съм развълнуван за всички в отбора, защото мнозина имат пръст в този успех. Но без Стеф нищо от това нямаше да е възможно. Радвам се за всички, но съм особено щастлив за него, защото това е короната на неговата вече изключителна кариера“, добави Стив Кър.

Старши треньорът на Бостън Име Удока пък успокои младия си състав след поражението с уверението, че ще дойдат по-добри дни.

„Сега ни боли и това ще продължи още известно време. Това е част от спорта. Нека се поучим от опита, който трупаме. Най-голямото послание е точно това, да запомним поуките да приемем опита и да се опитаме да се изкачим едно стъпало по-нагоре“, заяви Удока.

„Отбор като Голдън Стейт вече е ставал шампион. Беше очевидно, че имат по-голям опит“, каза още специалистът.