За разлика от мач номер едно във финалите на НБА, когато изходът трябваше да се реши след продължения и след ужасяваща грешка в редовното време, сега вторият мач между Голдън Стейт Уориърс и Кливланд Кавалиърс не предложи драми. 

В него действащите шампиони бяха безпощадни и взеха безпроблемно победата със 122:103. Така те водят с 2:0 успеха и изглеждат все по-близо до третата си титла в последните четири години. Във всички тези години те си оспорваха трофея именно с "Кавалеристите". 

Звездите на "Воините" този път взеха инициативата от самото начало на двубоя и не дадоха на съперника в нито един момент да поведе в резултата. Още от първата минута на мача! И затова най-логичното нещо беше победата да остане в Оукланд. 

Кавалиърс се доближиха неколкократно на минимална дистанция от 4-5 точки, но никога не успяха да я преодолеят и да се доберат до обрат, който пък в този случай щеше да е наистина знаменит. 

ЛеБрон Джеймс отново беше най-добър за Кливланд, макар този път да не показа класата от първия мач, когато мина котата от 50 точки. Сега завърши с дабъл-дабъл от 29 точки и 13 асистенции, а трипъл-дабълът беше близо, защото овладя и 9 борби. 

Отново само Кевин Лав беше неговата единствена опора, като се отчете с 22 точки и 10 борби за дабъл-дабъл, но това беше крайно недостатъчно срещу действащия шампион. Джордж Хил добави 15 точки, но не беше на нивото на двамата. 

Иначе за Голдън Стейт Стеф Къри беше направо неудържим. Майсторът на тройките беше феноменален и реализира рекордните 9 за финален двубой. Защитата на Кавс направо не знаеше как да го спре и така той стана най-резултатният в мача с 33 точки. Към тях добави 8 асистенции и 7 борби. 

Кевин Дюрант с 26 точки и 9 борби, както и Клей Томпсън с 20 точки бяха в основата на успеха с подкрепата си към усилията на Къри и така "Воините" поведоха с 2:0 успеха. Следващият мач от серията е в Кливланд след три дни, а при успех и в него, шампионите ще се доближат до крайния успех.